Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 koelboxen in 🏬 8 webshops

Elektrische koelbox

Ideaal voor op de camping of in de auto

Een elektrische koelbox is een handige vervanger van uw koelkast als u op de camping staat. Daarnaast zijn er ook elektrische koelboxen speciaal voor in de auto. Anders dan een passieve koelbox, werkt dit type koelbox op stroom. In België wordt een elektrische koelbox ook wel elektrische frigobox genoemd.

De verschillende koeltechnieken in elektrische koelboxen

Er zijn verschillende soorten koeltechnieken voor elektrische koelboxen, namelijk thermo-elektrische koeling, compressorkoeling en absorptiekoeling. Met behulp van de filter aan de zijkant van de pagina kunt u gemakkelijk de gewenste koeltechniek voor uw koelbox selecteren. Hieronder kunt u meer lezen over thermo-elektrische koeling. Wilt u meer weten over de koeltechniek van compressorkoelboxen of absorptie-koelboxen? Meer informatie hierover vindt u in de menu’s absorptie koelbox en compressor koelbox.

De koeltechniek van een thermo elektrische koelbox

De thermo-elektrische koeltechniek is gebaseerd op het zogeheten Peltier-effect. Dit effect werd ontdekt door Charles Athanase Peltier en komt voort uit de reactie van twee verschillende metaalsoorten op elektrische stroom. Door deze reactie ontstaat er een warmteverplaatsing. Deze techniek wordt vooral gebruikt bij kleinere koelapparaten, zoals koelboxen. Een thermo elektrische koelbox is redelijk voordelig in aanschaf, maar minder zuinig in energieverbruik. Een thermo-elektrische koeler is stil in gebruik en bevat geen koelvloeistoffen.

Een koelbox voor in de auto

Bent u op zoek naar een koelbox voor in de auto? Dan kunt u kiezen voor een elektrische 12 volt koelbox. Een 12v koelbox kunt u gemakkelijk aansluiten op de sigaretten-aansteker in uw auto. Met een 12 volt koelkast in de auto heeft u de hele dag door koel eten en drinken binnen handbereik. Dat is bijvoorbeeld ideaal als u een dagje gaat toeren of een lange reis gaat maken in de vakantie. Het is ook mogelijk om een 12v koelbox op netvoeding aan te sluiten. Hiervoor kunt u een omvormer van 12v naar 230v gebruiken. Zo kunt u uw elektrische koelbox niet alleen gebruiken als autokoelbox, maar is hij ook geschikt voor op de camping.