Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 koelboxen in 🏬 8 webshops

Absorptie koelbox

Overal aan te sluiten

Het grote voordeel van een absorptie-koelbox is dat u over een koelbox beschikt met maar liefst drie verschillende aansluitmogelijkheden. U kunt de koelbox gebruiken als elektrische koelbox door deze aan te sluiten op netstroom (230V), als 12 volt koelbox en deze aansluiten op de sigarettenaansteker van de auto of als koelbox op gas. Absorptie-koelboxen zijn namelijk ook voorzien van een gasaansluiting. Een ideale camping-koelbox dus!

Hoe werkt een absorptie koelbox?

De werking van de absorptie koelbox is vergelijkbaar met de werking van een compressor koelbox. Het verschil zit in het aantal gebruikte vloeistoffen. Een absorptie koelbox maakt gebruik van twee vloeistoffen in plaats van één: de koelvloeistof (meestal ammoniak) en de absorptievloeistof die als compressor werkt. Het voordeel van een absorptie koelbox is dat deze zeer geruisloos en trillingsvrij werkt.

Groot koelvermogen

De Tristar KB-7147 Supercool 45EGP koelbox is een prachtig voorbeeld van een absorptie koelbox. Deze koelbox is te gebruiken als gas koelbox, elektrische koelbox en auto koelbox en heeft een groot koelvermogen van maar liefst 25 graden onder de omgevingstemperatuur. Hierbij dient u er wel rekening mee te houden dat u de koelbox niet in de volle zon plaatst en niet vlak naast een hittebron plaatst.