Alles over passieve koelboxen

De koelbox die je vult met ijs of met koelelementen wordt een passieve koelbox genoemd. Er vindt namelijk geen actieve koeling plaats. De passieve koelbox is perfect geïsoleerd en houdt koude lucht heel, heel lang binnenboord. Op den duur - wanneer het ijs gesmolten of het koelelement ontdooit is - zal dit type koelbox langzaam opwarmen. We kunnen stellen dat hoe duurder de passieve koelbox, hoe langer de inhoud koel blijft.

De welbekende koelbox

De passieve koelbox is de meest bekende koelbox. Dit is de koelbox die mensen mee naar het strand nemen of naar een barbecue in het park. Je vult 'm met ijs of - iets gangbaarder - met koelelementen. Hoe beter de koelbox isoleert, hoe langer de inhoud koel blijft. Dubbelwandige isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur in de koelbox maar heel langzaam oploopt. Vergeleken met de actieve koelbox ben je met een passief model niet afhankelijk van stroom. Daarnaast zijn passieve koelboxen een stuk handzamer en daardoor gemakkelijk mee te nemen.

Bekijk hier ons assortiment passieve koelboxen

Koeltassen: nog makkelijker mee te nemen

Geen zin om met een zware, lompe koelbox te sjouwen? Een koeltas is nog makkelijker mee te nemen. Ze zijn doorgaans kleiner, lichter en beschikken over een schouderband of handvat om ze goed te kunnen tillen. Ook een koeltas is een passieve koelbox, alleen zijn koeltassen vaak niet dubbelwandig geïsoleerd. De inhoud van een koeltas blijft dan ook minder lang koel vergeleken met een standaard koelbox.

Hier vind je al onze koeltassen

Thermosbeker, -fles of -kan kopen?

Naast standaard koelboxen vind je bij ons een ruim assortiment thermosbekers, thermoskannen en thermosflessen. Deze werken exact hetzelfde als de passieve koelboxen. De wanden zijn goed geïsoleerd en zorgen ervoor dat je drankje goed warm of koud blijft. Vul je thermosbeker 's ochtends met koffie en geniet een paar uur later van een lekker warm bakkie.

  1. Bekijk hier ons assortiment thermosbekers
  1. Bekijk hier ons assortiment thermosflessen
  1. Bekijk hier ons assortiment thermoskannen